tiistai 26. heinäkuuta 2011

Suunnitelmaa syksyksi

Sunnuntaina, kun piti painaa 73,x, jotta pysyisin tavoitteessani, painoinkin 76,4 kg. Eli olen taas lähes aloituspainossani. Toki osa tästä on vain turvotusta ja sellaista, mutta kuitenkin, paino on noussut. Syynä on ihan yksinkertaisesti liika herkkujen ja ruuan mättäminen ja liikkumattomuus. Liikkumista aloinkin jo harrastamaan, sunnuntaina pyöräilin 26 km ja maanantaina 10, tänään olisi tarkoitus mennä vähintään tunnin lenkille.

Lähden perjantaina yli viikoksi leirille saksaan, joten vaikka saisinkin syömiset ja liikkumiset ruotuun tältä erää, siellä ne lähtee taas käpälästä. Tietysti täytyy yrittää syödä mahdollisimman järkevästi ja olla juomatta sokerilimuja ja muuta, mutta ruuan laatuun en voi ollenkaan vaikuttaa, kun ruuat on tarjottu leirin puolesta (ja on kuulemma hyvänmakuista, rasvaista ruokaa...). Koulu alkaa kahden päivän päästä leirin loppumisesta. Uskon, että se voisi olla ihan hyvä rutiinien aloittamishetki, tai sellainen, you know :D

Olen ajatellut, että mulla vika saattaa olla siinä, että ajattelen muuttavani elämäntapani pikku hiljaa, mutta kuitenkaan käytännössä en voi tehdä ainakaan ruuan laadun suhteen yhtään mitään, koska asun kotona ja vanhemmat ostavat ruuat ja yleensä valmistavat ne. Ja elämäntapojen muuttamiseen kuuluu aina joskus repsahdukset, ja olen sallinut niitä aivan liian usein, viime viikkojen ajan lähes joka päivä, en edes muista koska viimeksi oli herkuton päivä. Niinpä mun tarvitsee ajatella laihdutusta normaalipainoon tehtävänä, missionina, joka tarvitsee suorittaa, maksoi mitä maksoi.

Eli, miten sitten saavutan määränpääni? Ensinnäkin, alan merkkaamaan kaikki syömiset Kiloklubiin, ja mietin jonkun kalorivajeen joka tarvii tulla joka päivä. Viikolla ei saa syödä herkkuja, viikonloppuisin saa, kunhan merkkaa kaiken eikä tule plussakaloreita. Aion myös hankkia kuntosalijsenyyden ja käydä siellä mahdollisimman usein, mieluiten kaksi kertaa viikossa jumpassa ja kaksi kertaa muuten vaan. En ole varma jatkanko ratsastusta mutta jos jatkan niin sitä kerran viikossa. Lenkille 3-4 kertaa viikossa.

Sellasta plääniä olisi nytten kokeiltava, kunhan vaan tulen sieltä leiriltä ja sillä lailla. En tiedä pystynkö laihtumaan normaalipainoon jouluun mennessä, mutta ainakin sitten wanhojen tansseihin mennessä.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä syksysuunnitelmaan:) itse oon ainakin huomannut, että mulla nimenomaan ruokavalio vaikuttaa ja liikunta on sit hyvänä jeesinä painonpudotuksessa. Toisaalta kun lopetin jatkuvan kalorienlaskemisen, rupes painokin tippumaan nopeammin. Ehkä se on jollain tapaa psykologista..:)
    Kurjaa kyllä, jos et voi juurikaan vaikuttaa syömääsi ruokaan, entä jos keskustelisit vanhempiesi kanssa asiasta?
    Liikkumisesta oon oppinu kyllä myös vähitellen nauttimaan, joten nykyään liikun yleensä siksi, että se on kivaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Olen yrittänyt puhua, mutta he suhtautuvat asiaan ainahan kaikki läskit haluaa laihtua mut se ei ikinä onnistu -asenteella

    VastaaPoista