tiistai 28. kesäkuuta 2011

Mikä on kun mikään ei onnistu?

Miten oikeesti haluaisinkaan laihtua, mutta en siihen pysty. Tää blogi on ollut pystyssä lähes kolme kuukautta ja oon siinä ajassa pudottanut noin 1.5 kg jotka on hyvää vauhtia tulossa takaisin. Mä en vaan käsitä, mikä terveellisissä elämäntavoissa on muka hankalaa. Tai vaikka epäterveellisissä laihdutuskeinoissa. Miks laihduttaminen on niin kauheen vaikeeta? Mä asetan itelleni täysin terveet, realistiset rajat ja tavoitteet, joita pitäis pystyä tyhmemmänkin nuodattamaan. Kuka tahansa 7 kiloa ylipainoinen pystyy suhteellisen helposti laihduttaan kilon kuukaudessa, mutta sen sijaan mä oon lihonut viikossa kilon.

Päätin taas eilen, että huomenna on pakko ryhdistäytyä. Ajattelin, että tänään syön vain vähän, ehkä hedelmiä, raejuustoa ja kanaa tai vastaavaa ja juon vaan vettä. No, kuka tahansa pystyy arvaamaan, ettei siinä niin oo käynyt. Heräsin aamulla äärimmäisen väsyneenä, enkä todellakaan muistanut mitään edellisillan pyhiä päätöksiä. Heti ensimmäiseks kaadoin kolme desiä kahvia kurkkuun, sitten söin pari hapankorppua ja kuivakakun palan. Ja oli muuten pahaa kuivakakkua. Töihin otin saarioisten täytetyn italianleivän, makuna kinkku-salami. Katoin huvikseni sen kalorit, 698 kcal!! Hyi että, meni sinne taas hukkaan kaloreita. Töistä tultua oon syönyt kanaa ja riisiä ja dominokeksejä ja juonut jääteetä ja limsaa. Eli taas on kalorit taivaissa. Mutta jotain hyvääkin on tähän päivään mahtunut, aloitin uudestaan kiloklubin käytön. En oo sitä tarkotuksella jättänyt pois, mutta se on vaan jäänyt ja varmaan osin siks on päivittäiset kalorimäärät noussut. Ja voishan sitä ruveta yrittää saada palloja vihreiks, se olis mahdollisesti yks ihan hyvä motivaattori...

Meen kohta lenkille, vaikkei yhtään huvittais. Viime viikolla en kerennyt jaksanut mennä lenkille ollenkaan, niin pelottaa jaksanko yhtään. No, sen näkee kohta.

Kävin hakeen vähän aika sitten serkulta joitain viime aikoina otettuja kuvia, ja siellä oli pari kuvaa mustakin. Hyi että oon kyllä oikeesti lihava. Kaikki nekin kuvat mistä serkku sano että "onpas hyvä kuva susta" oli ihan hirveitä. Ja jos kerran hyvät kuvat on sen näkösiä, miltä näytän oikeesti?!

10 kommenttia:

  1. Meinasin sulle suositelle kalorilaskuri.fi'tä mutta jos käytätkin jo kiloklubia (etkä halua maksaa tuosta KL:stä, se kun on 1,90e/2vk) niin sitten kai "turha" suositus. Itse koen että ruokien, liikuntojen ja painon merkkailut pitävät mut sillä tiellä millä haluan: paino tippuu. Ne ajat kun en käyttänyt KL:ää (esim. viime marraskuu-helmikuu) onnistuin lihomaan noin 4kg. Että mut tuo palvelu pitää nuhteessa ja ruodussa :) Tosin jokaisella on varmasti itselleen sopiva tapa, eikä se välttämättä ole tämä.

    (tää nyt oli vähän tämmönen jaarin jaarin kommentti mutta hirveästi tsemppiä sulle toivotan, ja ehkäpä sun tarvis mietiskellä jotain palkintoja, tavoitteita jne uusiksi ja löytää "suurempi vaihde" ja motivaatio)

    VastaaPoista
  2. Komppaan nessaa, että ruokien merkkailu on hyvä tapa.
    Ja myös,mieti joku kiva palkinto (kampaaja? tatuointi? uusia vaatteita?) kun saavutat tiettyjä kilomääriä.

    VastaaPoista
  3. Oot saavuttanu kuitenkin ton 1,5 kg. Älä päästä sitä käsistäs. Mee päivä kerrallaan äläkä lannistu, vaikka päivän eka ruoka menis jo persuksilleen koska loppupäivän voi aina pelastaa. Katso vaan tulevaisuuteen, unohda menneisyys jos se on mennyt huonommin, siihen ei voi enää vaikuttaa. Sä pystyt tähän samalla lailla kun kaikki muutkin jotka on onnistunut, vaikka tie oliskin paljon kivisempi ja kuoppasempi :) Pidä mielessä se kuva miltä haluat näyttää.
    Paljon tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  4. Nessa: kiitos! =) eikä yhtään haittaa jaarin jaarin komentit, ne on just parhaita :)
    blueberry: kiitos, otankin heti palkinnot mietintään
    Peppi: Kiitos ihanasta kommentista!

    VastaaPoista
  5. Äläkä vaan päästä itseäsi siihen ,missä mä olin..109kg:ssa paino. Sun on paljon helpompi aloittaa nyt,kun tavoiteltava laihdutusmäärä on pienempi :). ja kuten peppi sanoi, olet jo laihtunut 1,5kg, älä päästä sit karkaamaan, vaan jatka urakkaa sitkesti, sinä pystyt siihen!

    VastaaPoista
  6. Itselleni on toiminut se, etten osta kotiin mitään ruokaa. Kuulostaa hölmöltä, joo, mutta jos ei siellä kaapissa ole mitään niin ei sieltä voi syödäkään mitään. Ja siis, okei, tottakai siellä aina jotain on, kuten marjoja tai puuroa tai vihanneksia. Mutta einesosasto kannattaa ohittaa ihan suosiolla. Niissä on törkeät määrät kaloreita!

    VastaaPoista
  7. Ruokaa toki kotona saa ja pitää olla,ihmisen pitää syödä jaksaakseen!
    Mutta se, että mitä ruokaa.. sillä on merkitystä. ja jätä ihmeessä ne einekset, herkut ja karkit kauppaan.

    VastaaPoista
  8. Ninni ja blueberry: Toi olis tosi hyvä käytäntö, mutta en voi toteuttaa sitä kuin omalta osaltani, koska asun vielä vanhempieni kanssa ja he luonnollisesti hoitaa kauppareissut. Mutta tietenkin aina kun ite satun menemään kauppaan pyrin ostamaan tai ainakin pitäis pyrkiä ostamaan sellasia terveellisempiä ruokia. Ja ajattelinkin kyllä että voisin alkaa "eineslakkoon", koska kyllä meidänkin jääkaapista aina joku vaihtoehto täysin einekselle löytyy.
    Ja kiitos blueberry tsempistä!

    VastaaPoista
  9. Tietävätkö vanhempasi, että olet laihiksella? Voisivat tukea ja auttaa. Itselläni on sama ongelma aina, kun käyn äitini luona kylässä: kaapista löytyy kaikkea "kiellettyä", kuten makkaraa ja ranskalaisia. Ja sitten niitä tietysti haluaa syödä. Kun kerroin äidilleni, että olen laihiksella, hän rupesi laittamaan minulle salaattiruokia yms. aina, kun tiesi että olen tulossa.

    VastaaPoista
  10. Ninni: Äitille kerroin joskus, että aioin laihtua normaalipainoiseksi jouluun mennessä, niin hän vaan nauroi, ja koska tiedän että isältä on odotettavissa sama reaktio, en jaksa edes kertoa... Olishan se kiva että ne ottais sen tosissaan mutta kun ei ota niin ei ota...

    VastaaPoista